Από τους ανθρώπους στυλοβάτες για την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Αλβανία. Για πολλά χρόνια συνεργάτης και σύμβουλός του στο έργο του. Δεν δέχτηκα όμως ποτέ να ενταχτώ και επίσημα στο δικό του στενό κλιμάκιο. Φαίνεται ότι μας χώριζε κατά βάθος η διαπίστωση του Αρχιεπισκόπου ότι ο Παναγιώτης αγαπάει πολύ τον τόπο του και θα υποφέρει πολλά. Ταυτόχρονα υπήρξα επικριτής εκείνου του έργου του που δεν συνέβαλε στην ανάκαμψη και αυτενέργεια της κοινότητάς μας, ή αξιοποιούσε την κοινότητά μας για την καλύτερη απήχηση αυτού του έργου, (κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα).

Αντιτάχτηκα στην πραχτική ανάμειξης και μετατροπής της εκκλησίας σε μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής διαμάχης στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα και κυρίως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του περιουσιακού καθεστώτος της και της ελληνικής μακρόχρονης θρησκευτικής παράδοσης στην Αλβανία.

Υπάρχουν επίσης επιστολές που αποδεικνύουν την δική του αξιοποίηση για την προσωπική μου εκδίωξη μέχρι και την απαίτηση για αποπομπή μου από ανταποκριτή του ΑΠΕ, μάλιστα και κατ΄ επανάληψη.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι περισσότερο κατανοητοί οι λόγοι που δεν δημοσιοποιούνται οι επιστολές αυτές, παρά μόνο οι τίτλοιως σύντομο περιεχόμενο!

 

 

 

Περιεχόμενο επιστολών Αρχιεπίσκοπο