Βιβλίο για τη Βουλή

 

Η παρουσία μου στη Βουλή

Από την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής της θητείας, δεν υπήρξα απλώς ο στυλοβάτης όλων των ιδρυτικών και οργανωτικών πράξεων της πολιτικής μας οργάνωσης, αλλά και το στέλεχος και ο βουλευτής της που χάραξα και ηγήθηκα της πορείας της στην ιστορική αυτή θητεία. Επικεφαλής σε κάθε αρχή και πρωτοβουλία, που καθιέρωσαν τα ιστορικά της εθνικά επιτεύγματα και τους προσανατολικούς πυλώνες του μέλλοντος του Ελληνισμού της Αλβανίας.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατάφερε ωστόσο να επαναπροσδιορίσει σε όλες τις πτυχές, της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος, την πραγματικότητα και την ταυτότητα  του Ελληνισμού της Αλβανίας. Να γκρεμίσει όλη την πλαστή μυθολογία περί καταγωγής, πολιτιστικού επιπέδου και σεβασμού ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων. Έθεσε σε νέες βάσεις τις πολιτικές και εθνικές επιδιώξεις του Ελληνισμού στην Αλβανία και συνέβαλε ιδιαίτερα στην τόνωση του ελληνικού αισθήματος, της εθνικής περηφάνειας και της  ενότητας μεταξύ των Ελλήνων σε όλη την αλβανική επικράτεια. Μετέτρεψε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα σε υπολογίσιμο παράγοντα στην ατζέντα των δυτικών θεσμών σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και των αναμενόμενων ανακατατάξεων εδώ.

Η συνέχεια μου στα εθνικά δρόμενα του Ελληνισμού επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι στάθηκα αλώβητος στο βρώμικο παρασκήνιο που σκάρωνε η αλβανική πλευρά μέσω «δικών» μας και κατ΄επέκταση και της Ελλάδας. Δεν κατάφεραν να με μπλέξουν και να ενοχοποιήσουν, αλλά μπόρεσαν να με απομονώσουν, να με συκοφαντήσουν, να με διώξουν και να με εξοστρακίσουν. Όντας μέσα στον αγώνα, σε αρκετά νεαρή ηλικία, χωρίς την πρέπουσα εμπειρία, χωρίς ενημέρωση από την Ελλάδα και με συνεργάτες τους οποίους, ούτε είχες χρόνο να επιλέξεις, ούτε να γνωρίσεις, δεν μπορούσες να είχες την πλήρη εικόνα των σεναρίων που παίζονταν. Η ακραία αφοσίωση στον Ελληνισμό έδινε τα εφόδια για να μπαίνουμε σε κάθε μάχη με την πίστη στη νίκη. Δεν επέτρεπε όμως να αντιληφθούμε στο βάθος την πλεκτάνη. Σήμερα λέω καλύτερα διότι, θα μπαίναμε σε τέτοια άνιση μάχη, που ιστορικά έχουν τραγικό τέλος. Παραταύτα επικρατεί το ίδιο κατεστημένο. Η διατήρησή του απαιτεί την απάλειψη των εθνικών ενοχών του που οδηγεί σε φαύλο κύκλο το εθνικό έγκλημα με το γνωστό τέλος, την καταστροφή του Ελληνισμού. Επιβεβαιωμένο πλέον.