Δημοσιογραφία

Η δημοσιογραφία αποτελεί, τη σημαντικότερη πτυχή δραστηριότητας στη ζωή μου. Πρόκειται για 31χρόνια ελεύθερης δημοσιογραφικής δράσης, σε ΜΜΕ στη μητρική γλώσσα από το 1991 μέχρι σήμερα και σε αλβανικά από το 1995  επίσης μέχρι σήμερα.

Δεν συμπεριλαμβάνεται εδώ η δράση πριν από το 1991, ούτε η άμεσα επαγγελματική, ΣΚΑΪ, ΕΡΤ, ΑΠΕ. Δεν ήταν εφικτή η συγκέντρωση όλης της αρθρογραφίας μου (ελληνικής και αλβανικής) και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε η εμπειρία για συστηματική κράτηση αρχείου. Πρόκειται για ένα αξιόλογο έργο που δε αφορά μόνο εμένα προσωπικά. Ο κάθε αναγνώστης και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει εδώ πηγές ενημέρωσης για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τις εξελίξεις στην αλβανική επικαιρότητα και σε όλα τα πεδία, για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις κλπ.
Δεν πρόκειται απλώς για ειδήσεις, αλλά για βαθύτατες αναλύσεις, προτάσεις και πολιτικές και εθνικές προσεγγίσεις.

Στα ΜΜΕ στη μητρική γλώσσα συμπεριλαμβάνονται συνολικά 2294 σελίδες που ανταποκρίνονται σε 818 δημοσιεύματα, άρθρα, αναλύσεις, προτάσεις. Στεγάζονται σε ΜΜΕ του χώρου, έντυπα και ηλεκτρονικά , όπως «Ρωμιοσύνη», «Λαϊκό Βήμα», «Η φωνή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ» «Ελληνισμός», «Βορειοηπειρώτης blog», σελίδα στο Facebook «Παναγιώτης Μπάρκας»
Και στην Ελλάδα, εφημερίδες «‘Έθνος», «Πρωινός Λόγος» και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όπως «CNN.gr.», «Μηχανή του Χρόνου» κλπ.
Σημαντική θέση καταλαμβάνουν οι συνεντεύξεις μου σε διάφορα ΜΜΕ, αλβανικά και ελληνικά.

Στα αλβανικά έντυπα 19 εφημερίδες φιλοξένησαν 279 άρθρα μου γνώμης, που αποτελούν 783 σελίδες Word.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αλβανικές εφημερίδες, οι οποίες στεγάζουν τα άρθρα μου σε στήλες που ασχολούνται με πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, εκπαιδευτικές και διεθνείς αναλύσεις.
Χωρίς υπερβολή, επισημαίνω ότι αποτελώ ιστορικά την μοναδική περίπτωση δημοσιογράφου ελληνικής εθνικότητας με τόση έντονη παρουσία και με τόσο ιδιαίτερη σημαντική αρθρογραφία στα αλβανικάΜΜΕ.
Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι δεν υπάρχει χρονικό κενό στην αρθρογραφία μου στην κάλυψη των γεγονότων την τριαντάχρονη αυτή περίοδο. 

Το σύνολο του δημοσιογραφικού έργου που συμπεριλαμβάνεται στην ιστοσελίδα πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς, δωρεά, κάτι ασφαλώς ασύλληπτο για την εποχή που ζούμε και για ένα κοινό νου!
Τέλος, ανεξαρτήτως που η προσφορά αυτή δεν έγινε και δεν απαίτησε εύσημα, δεν χαίρει καμιάς αναγνώρισης, ειδικά από ελληνικής πλευράς και της ίδιας της Ε.Ε.Μ.